هزینه احداث نیروگاه مقیاس کوچک گازی
هزینه های ساخت و احداث نیروگاه به عوامل زیادی بستگی دارد و مقدار آن با توجه به:
- کیفیت تجهیزات و اجرا
- شرایط ساختگاه
- فواصل از شبکه سراسری برق و گاز
- محدوده کاری
- ظرفیت هر مولد
- شرایط استحصال گرما و سیستم بازیافت حرارت
وابسته است و میتواند بسیار متفاوت باشد به همین دلیل رقم دقیقی را نمیتوان به عنوان هزینه احداث نیروگاه مقیاس کوچک اعلام کرد. اما هزینه های احتمالی در خصوص احداث نیروگاه به ازای هر مگاوات ساعت جهت بررسی مالی سرمایه گذار و شرایط بازگشت سرمایه باید برآورد گردد. چرا که سرمایه گذاران بر اساس شرایط و ظرفیت مورد نیازخود می توانند تخمینی کلی از سرمایه مورد نیاز احداث نیروگاه مقیاس کوچک بدست آورند.
ویژگیهای سرمایه گذاری در نیروگاههای تولید همزمان برق و حرارت CHP
– سرمایه گذاری مطمئن در حوزه انرژی و خرید تضمینی توسط دولت برای حداقل مدت ۵ سال
– سود تضمینی ، کمترین ریسک
– بازگشت مبلغ سرمایه گذاری در کمتر از ۳ سال از زمان احداث
– امکان بهره برداری به صورت ۲۴ ساعته توسط مولد های دائم کار گاز سوز
– آلایندگی کم و امکان نصب در فضای شهری
– ایجاد فرصت سرمایه گذاری برای بنگاه های کوچک و متوسط
– جلوگیری از خاموشی برق، افزایش بازده تولید برق و کاهش اتلاف انرژی در صورت قرارگیری مولد در مجاورت مصرف کننده.
اطلاعات فنی اولیه برای احداث نیروگاه :
- گاز مصرفی به ازای هر مگاوات ساعت تولید برق ۲۵۰ متر مکعب
- هزینه گاز مصرفی بنا بر محل استفاده تعریف میشود و مطابق با تعرفه مصارف اعلام شده میباشد در صورتیکه تولید برق جهت تزریق برق به شبکه باشد با تعرفه نیروگاهی که پایین ترین تعرفه میباشد به ازای یک مترمکعب ۱۰ تومان محاسبه می گردد.
- قیمت فروش برق به شبکه با نرخ تعدیل ارز و ریال نسبت مستقیم دارد و متاثر از تغییر نرخ ارز و تورم ریالی میباشد و طبق آخرین نرخ اعلامی در سال ۱۴۰۲ متوسط قرارداد خرید تضمینی ۹۲۰ تومان به ازای هر ۱ کیلو وات ساعت میباشد.
- مساحت مورد نیاز برآوردی به ازای هر مگاوات نیروگاه ۷۰-۱۰۰ متر مربع
- طول دوره احداث ۱۰ماه الی ۱۲ ماه
- امکان احداث به صورت سوله و کانتینری وجود دارد. شرایط زمانی احداث نیروگاه به صورت کانتینری کوتاه تر می باشد. و البته بهره برداری نیروگاه در سوله توسط بهره بردار آسان تر است.
- با توجه به نیاز تامین قطعات و خدمات پس از فروش دائمی و با توجه به شرایط تحریم نیروگاه، توصیه میگردد حتی المقدور از برند های اروپایی به جای برند های آمریکایی برای تامین مولد استفاده گردد.
- با توجه به هزینه های زمین، توصیه میگردد از زمین های شهرک های صنعتی و زمین های موجود اطراف نقاط اولویت دار ( نقاط تعیین شده توسط برق منطقه ای برای احداث نیروگاه مقیاس کوچک گازی) استفاده شود.
- با توجه به شرایط تحریم و محدودیت های تامین قطعات یدکی توصیعه میگردد. از موادهای دوربالا با ظرفیت زیر ۲ مگاوات به جای مولدهای دور پایین با ظرفیت چهار- شش- هشت مگاواتی استفاده میشود چرا که تامین قطعات یدکی مولدهای دوربالا به صورت مشترک در بازار جهانی امکان پذیر است ولی قطعات مولدهای دور پایین تنها توسط سازنده تامین میشود که تامین قطعات در شرایط تحریم را با سختی هایی همراه می کند.
با توجه به تنوع شرایط و گوناگونی نیازهای کارفرمایان برای تامین برق صنایع و یا فروش برق به شبکه ، هزینه ها نیر به طبع آن متفاوت خواهد بود. شرکت خدمات انرژی تانیر میتواند تجربیات خود را در این زمینه به صورت رایگان در اختیار مشتریان و متقاضیان احداث نیروگاه مقیاس کوچک قرار دهد.
11 comments